Wie is Fietsgewoon

Wie zijn wij?

Op 1 april 2017 is door gekwalificeerde fietstechnici en onder begeleiding van HelpGewoon Nederland de coöperatie FietsGewoon in het leven geroepen. Deze coöperatie bestaat uit gekwalificeerde fietstechnici. FietsGewoon kenmerkt zich als een social enterprise: niet de winst staat centraal, maar de mensen die binnen de coöperatie werken.

FietsGewoon is inclusief. Dat betekent dat iedereen erbij hoort.

Bij FietsGewoon werken mensen met en mensen zonder afstand tot de arbeidsmarkt. Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt is het vaak lastig om mee te (blijven) draaien in de maatschappij. Wij laten juist zien dat zij wel degelijk mee kunnen draaien. Bij ons kun je jezelf zijn, dat maakt dat het zo goed werkt.

 Even voorstellen:

 

Maik: 

Ik ben 25jaar oud en vanaf de oprichting betrokken bij fiets gewoon. Al op jonge leeftijd waren fietsen mijn passie: het was dan ook niet vreemd dat ik hier mijn werk van ging maken.Het leukst aan mijn werk vind ik de diversiteit aan mensen welke wij in ons bedrijf ontvangen. Dit maakt iedere dag weer tot een verassing.

Ik sta voor klantvriendelijkheid, kwaliteit en vertrouwen naar onze klanten.

Graag ontmoet ik u allen net als mijn collega’s in ons bedrijf.

Mariët:

Ik ben 27 jaar. Sinds oktober 2018 ben ik lid van de coöperatie.Ik heb nooit echt goed geweten wat ik wilde, tot ik het vak van fietsenmaker ben gaan leren. Bij FietsGewoon ben ik helemaal op mijn plek en kan ik mezelf zijn.

Belangrijke kernwaarden voor mij zijn: vakmanschap, samen en vertrouwen. Dit zijn ook kernwaarden die wij bij FietsGewoon zoveel mogelijk nastreven.

Ik ontmoet u graag in onze winkel/werkplaats!

Pim:

Ik ben 25 jaar oud en ben vanaf de oprichting in 2017 werkzaam bij Fietsgewoon al vanaf mijn achtste heb ik affiniteit met techniek eerst lag mijn interesse bij de bouw toen dat niet meer ging door dat ik steeds slechter  ben gaan zien heb ik mezelf laten omscholen tot fietstechnicus.

Nu zit ik erg op mijn plek bij Fietsgewoon hier kan je gewoon jezelf zijn.

Wilt u dat ook ervaren? kom langs, wij ontmoeten u graag.